Gassmikser

Gassmikser fra Wittgas dekker så godt som alle behov. Spar penger med å blande din egen gass, i stedet for å kjøpe dyr, ferdigblandet gass.

Usikker på hva dere trenger? Ta kontakt så hjelper vi dere.

De mest vanlige utgavene er listet under. For å se hele Wittgas sitt utvalg av gassmiksere, se nettsiden deres.

Eksempler på bruksområder:

  • Matindustri - MAP gassmiksere sikrer konstant kontroll av gasskvaliteten og sikkerhet i deres pakking i modifisert atmosfære (MAP). Wittgas produserer gassmiksere og systemer for enhver type pakkemaskiner i matindustrien.
  • Øl og drikkevarer - For å holde øl fersk brukes ofte en inert (ikke-reagerende) gass, som oftest CO2, nitrogen, eller en blanding. Gassmikseren gir korrekt blandingsforhold, og tilfører det nødvendige gasstrykket for å forhindre overkarbonering.
  • Medisinsk - Gassmiksere for å produsere "syntetisk luft", en blanding av ren oksygen og nitrogen, som har vært benyttet i medisinske sammenhenger i årevis. Sertifisert og godkjent som "Class IIb Medical Devices", CE-merket i henhold til "Directive 93/42/EEC (supplemented by Directive 2007/47/EG)" og har blitt laget i henhold til "DIN ISO 7396-1 standard".
  • Metallarbeid - Kvaliteten til gassen er kritisk for presis og høy kvalitet på sveising, kutting og smelting.
  • Glassproduksjon - Gassmikseren sikrer nøyaktig forhold av gassblandingen og gir en konstant tilførsel i glassproduksjonen. Den fullt elektroniske kontrollen optimaliserer strømningsrate og kompenserer for fluktuasjoner i f.eks. temperatur og trykk slik at parameterene holdes stabil.
  • Laserteknologi - Utførelsen og kvaliteten i lasersystemer for sveising og kutting av metaller er svært påvirket av blandingsforholdet av gassen. Wittgas garanterer ikke bare forutsigbar forsyning av gassen og eksakt blandingsforhold, men er også optimalisert for å oppnå så høy renhet på blandningen som mulig.
  • Dykking - Gassblandinger som består av oksygen og helium (Heliox) eller oksygen, nitrogen og helium (Trimix). Wittgas har utviklet spesielle gassmiksere med integrert O2-analyse for nedsenkbare båter, fylling av dykkertanker eller tilførsel til dykkeklokker. Disse kan brukes til å produsere forskjellige gassblandinger på en trygg og fleksibel måte.
  • Brennbare gasser - Wittgas leverer en rekke forskjellige gassmiksere tilpasset ønsket bruk med brennbare gasser.

Wittgas Gas Mixer KM 100/200-2M/3M

Gassmikser for 2 eller 3 gasser

Wittgas Gas Mixer KM 100-2M og KM 100-3M

Gassmikser for bruk i matindustrien. For kontinuerlig flow. Leveres spesifisert etter ditt bruksområde. Kapasitet opp mot ca 150 Nl/min. Finnes også i utgave med kapasitet opp mot ca 323 Nl/min (KM 200).  Blandingsforhold justeres med styringshjul.


gassmikser

Gassmikser for variabel pakkehastighet

Wittgas Gas Mixer KM 100-2MEM og KM 100-3MEM

Gassmikser for bruk i matindustrien. For lavt eller variabelt volum og pakkehastighet. Krever en gasstank/receiver for å levere konstant og nøyaktig blandingsforhold ved svært lave eller høye volum. Leveres spesifisert etter ditt bruksområde. Blandingsforhold justeres med styringshjul.


Wittgas Gas Mixer KM20 ECO

Kompakt gassmikser spesialtilpasset ølbrygging

Wittgas Gas Mixer KM20-ECO

Prisgunstig gassmikser som leveres med 1 eller 2 forhåndssatte blandingsforhold mellom CO2 og N2.
Ønskede blandingsforhold velges basert på ditt behov.


Wittgas Gas Mixer MM 2G

Svært kompakt gassmikser for 2 gasser

Wittgas Gas Mixer MM-2K og MM-2G

Dette er en gassmikser som er prisgunstig, kompakt og enkel å installere. Leverer en gassblanding opp til ca 131 Nl/min (2K) eller ca 196 Nl/min (2G). Størrelsen er bare ca 14 x 13 x 12 cm og veier under 3 kg.


Wittgas Gas Mixer MM FLEX

Svært kompakt gassmikser for 2 gasser

Wittgas Gas Mixer MM-FLEX og MM-FLEX Ex

Dette er en gassmikser som er prisgunstig, kompakt og enkel å installere. Leverer en gassblanding opp til ca 216 Nl/min. Størrelsen er bare ca 17 x 13 x 15 cm og veier ca 3 kg. Kan også leveres i Ex-versjon hvor 1 av gassene er brennbar.


Wittgas Gas Mixer BM 2M

Gassmikser for tilkobling direkte på gassflasker

Wittgas Gas Mixer BM-2M og BM-2V

For tilkobling av høyt trykk direkte på gassylindre, opp til 200 bar eller 300 bar.  Leverer en gassblanding opp til ca 111 Nl/min (2M) eller 142 Nl/min (2V).


Gassmikser

Gassmikser for lavt forbruk, f.eks til laboratoriet

Wittgas Gas Mixer KM10-2 FLEX og KM10-2 FLEX Ex

Portabel gassmikser for lavt forbruk fra 1 l/min opp til ca 28 Nl/min. Finnes også i Ex-versjon hvor man kan blande 2 brennbare gasser.


Wittgas Gas Mixer MG FLEX

Gassmikser for 2 eller 3 gasser uten behov for receiver

Wittgas Gas Mixer MG-2 FLEX, MG-2 FIX og MG-3 FIX

Gassmikser for 2 gasser med enten forhåndsbestemt gassblanding (FIX), eller justerbar gassblanding (FLEX). For 3 gasser er kun FIX-utgave tilgjengelig. Ingen elektriske tilkoblinger nødvendig pga sitt pneumatiske drifsprinsipp. Bruker ny blandeteknologi som gjør at receiver ikke er nødvendig. Ulike utgaver (MG 25, MG 45, MG 75, MG 95 og MG 125) avhengig av ønsket flow-kapasitet, fra ca 22 Nm3/hr til 135 Nm3/hr. Brukes i industri tilknyttet mat, sveising og kutting, og laserteknolgi.


Wittgas Gas Mixer MG 50/100-2ME/3ME

Gassmikser for 2 eller 3 gasser med høy gassflow

Wittgas Gas Mixer MG 50-2ME og MG 50-3ME

Gassmikser for 2 eller 3 gasser med høy gassflow og store svingninger i gasstrekk. Kapasitet opp mot ca 70 Nm3/hr. Finnes også i utgave med kapasitet opp mot ca 161 Nm3/hr (MG 100). Leveres spesifisert etter deres bruksområde. Brukes i industri tilknyttet mat, sveising og kutting, dykking og heliumtesting.


gassmikser

Gasstank

Wittgas Gas Receivers

Kan leveres alene eller som tilvalg til gassmikser. Tanken fylles kontinuerlig av blandet gass fra gassmikseren, og systemet kan deretter trekke gass fra den. Når trykket i tanken når grensen stopper gassmikseren, for så å starte igjen når det trekkes gass fra tanken. Dette muliggjør at man kan trekke svært små eller store volum, samt at man kan trekke gass kun når man trenger det (diskontinuerlig).