Lekkasjedeteksjon – Enkelt og effektivt

lekkasjedeteksjon

Lekkasjedeteksjon

Hvis emballasje eller komponenter lekker, kan konsekvensene være fatale. En enkel måte å eliminere denne risikoen på er å bruke et vannbad for å oppdage lekkasjer. Wittgas tilbyr en enkelt og kostnadseffektiv lekkasjedeteksjon med produktet Leak-Master Easy.

Systemet gjør det mulig å oppdage selv de minste lekkasjer i produkter, komponenter eller emballasje - enten for matvarer (med eller uten beskyttende atmosfære), elektroniske gjenstander som lys til bilindustrien, legemidler, boblepakning, PET-flasker eller andre gjenstander laget av PET. Leak-Master Easy kan til og med brukes til vakuumemballasje.

Deteksjonsmetoden er enkel, men effektiv: Prøven er plassert i det vannfylte kammeret. Trykkluft brukes til å evakuere luftrommet over vannet. Ved lekkasjer fører det resulterende vakuumet til at luft eller fyllingsgass unnslipper og bobler opp til toppen av kammeret på en måte som er tydelig synlig.

Den store fordelen med denne metoden er at kvalitetstesteren raskt og enkelt kan avgjøre om produktet lekker og hvorfra. Dette gjør det mulig å innføre endringer i produksjons- og emballasjeprosessene.

Witt tilbyr også en elektronisk kontrollmodul, som gjør det mulig å registrere, lagre og overføre alle testresultatene. Denne modulen drives med en berøringsskjerm.

I tillegg til lekkasjedeteksjonsfunksjonen er det også mulig å utføre enkle styrketester i kammeret. Det er også mulig å utføre høyde simuleringstester på produkter som må transporteres med flyfrakt. Det gjør at potensielle svake punkter i emballasjen kan identifiseres før de transporteres.

Leak-Master Easy er tilgjengelig i fem varianter med kammervolum som varierer fra 20 til 215 liter. Installasjons- og igangkjøringsprosessen er ekstremt enkel. Enheten krever lite vedlikehold og er rimelig å drive. De intuitive kontrollene betyr at det ikke kreves spesialkunnskap. Det robuste akrylhuset er hygienisk og lett å rengjøre. Det kan tømmes med en avløpskran i bunnen.